Seks skulpturer i bybilledet i Langå

Af , 8. oktober 2011

Borgerne  2006  Langaa-guidens favorit

borgerne-skulptur Skulpturen ”Borgerne” af danske billedhugger Erik Heide, er opført i norsk granit. Den blev opstillet 2006 i anledning af Langå Borger- og Håndværkerforenings 100-års jubilæum. Den står ved rundkørslen mellem plejehjemmet Kildevang og Langå Skole.

Syv borgere står og kigger ud og frem. Ca 2 meter høje og i en monumental stil. De står ikke som en lukket rundkreds – men derimod åbent med plads til flere i cirklen og kigger ud og frem mod rundkørslen, og byder nye borgere velkommen eller i hvert fald til bilister som kommer kørende fra Randersvej.

 

 

 

 

Legende Fisk, 1996legende-fisk

Legende fisk. Torvepladsen i Langå. Af Flemming Holm. Opstillet i 1996. I granit.
Flyttet over til Langå Sparekasse 2015. Fiskene er et vigtigt symbol for Langå, hvor Gudenåen løber forbi byen med mange gode fiskepladser. Ikke nogen stor skulptur eller springvand, og man skal kigge lidt ekstra for ikke at overse skulpturen. Ca 1,5 meter høj

 

 

 

Uden titel, 2002, på de ukendtes grav, Langå Kirkegård

skulptur-langaa-kirke

 

Abstrakt skulptur i marmor på Langå Kirkegård. Af Rolf Marcus Arnestad. Uden titel. Placeret på de ukendtes gravsted. Skænket af Langå menighedsråd. På soklen står der: ”Og se jeg er med jer alle dage indtil verdens ende”, fra biblen.
Efter min mening er den kønnere at kigge på – på afstand, f.eks. fra Gydevej om aftenen, når der er lys på kirken, end når man står tæt på – og ser på den, hvor den efter min smag er lidt for abstrakt i sit udtryk.

 

 

 

 

Hebe, 2006

hebe

 

Titel: ”Hebe”. Af Rolf Marcus Arnestad. Opstillet 1995. Står tæt ved Amtmand Hoppes bro og Væthvej. Af granit. Hebe er også navnet for en græsk gud for ungdom med udødelighedens drik. Ca 1 meter høj. Forestiller en ung kvinde, som måske holder om sit barn. En flot skulptur efter min mening, men den er svær at se fra vejen, fordi den er så lille.

 

Langå på sporet, af Hening Johansen

skulptur-ved-bredgade

“Langå på sporet” Af den lokale smed fra Langå, Henning Johansen. Hovedsponsor DSB. Minder en del om sloganet “Alle spor fører til Langå” fra den tidligere Langå kommune, fordi Langå er knudepunkt for meget togtrafik i Jylland.

Står centralt placeret i Langå centrum tæt på lyskrydset mellem Bredgade og Væthvej.

 

 

 

 

Springvand ved indkørslen til Langå camping

Springvand med tre laks. Af Anders Mortensen som var ejer af Langå Camping i årene fra 1992 til år 2002. Springvandet er blevet et vartegn for Langå Camping.

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar herunder

Da jeg er nytilflytter til Langå her i sommeren 2011, har jeg ikke alle informationer om skulpturer i Langå her. Skriv gerne en kommentar herunder med flere informationer, eller hvis du mener jeg har overset nogle skulpturer eller udendørs kunstværker i Langå.

Del denne side - på forhånd tak:

2s reaktioner på “Seks skulpturer i bybilledet i Langå”

 1. Springvandet med de tre Laks er Lavet af Anders Mortensen som var ejer af Langå Camping i årene fra 1992 til år 2002.
  Springvandet er blevet et vartegn for Langå Camping.

 2. Martin siger:

  Hej Ervin Rokkjær,
  tusind tak for feedback, jeg har nu tilføjet dine informationer til billedet af springvandet ved campingpladsen.
  mvh.
  martin, Langå guiden

Skriv et svar